Rijnsburgerweg 130 2333 AH Leiden

183m2
Wonen
6
Kamers
779m2
Perceel
1910
Bouwjaar
Een schitterende monumentale, statige, lichte en vrijstaande villa ‘Tuinlust’ (1910) met hedendaagse uitstraling, gebouwd in Chaletstijl met Art-Nouveau-elementen, en een door tuinarchitect Buro Mien Ruys fraai aangelegde tuin rondom op een zeer ruim perceel van 779 m2 gelegen op toplocatie aan de rand van Leiden en Oegstgeest.

De villa met een woonoppervlakte van 183 m2 is ontworpen door de bekende architect H.J. Jesse en beschikt o.a. over woon-eetkamer met parket en schuifseparatie, zij-erker met op maat gemaakte boekenkast, vijf (slaap)kamers, twee badkamers, Bulthaup keuken, (wijn)kelder met stahoogte, vrijstaande stenen garage (29 m2) met verwarming en elektra (geschikt als kantoor/beroep aan huis/kangoeroewoning), aangebouwde stenen berging en achtertuin met vele terrassen en hoogteverschillen ideaal en beschut gelegen op het zonnige zuidwesten. Verder zijn er nog veel originele stijlmerken bewaard gebleven zoals paneeldeuren, imposant en origineel trappenhuis, en suitedeuren met glas-in-loodramen, marmerenvloer in hal en gang, granitovloer in keuken, schouwen, zij-erker, zeslichtvenster, hoge plafonds en hoge raampartijen met roede-verdeling.

De Rijnsburgerweg werd aan het eind van de veertiende eeuw door de Hoogheemraden van Rijnland aangelegd op last van hertog Albrecht van Beieren en strekte zich aanvankelijk uit van de Rijnsburgerpoort, aan het einde van de Haarlemmerstraat, tot de hoge gronden van de Geest. De weg werd aangelegd als alternatieve verbinding tussen Leiden en Rijnsburg voor de in de wintermaanden vaak onbegaanbare Morsweg langs de oever van de Rijn. In het begin van de negentiende eeuw werd de weg verhard. In de kosten van onderhoud werd voorzien door tolheffing, die concessie werd afgekocht in 1911.

De ligging is ideaal te noemen; centraal gelegen nabij Wandel- en Stadspark het Leidse Hout (met theehuis en hertenkamp), de winkels en horeca van de sfeervolle ‘De Kempenaerstraat’ liggen om de hoek, diverse lagere- en middelbare scholen (waaronder internationale school Rijnlands lyceum), sport- en recreatiefaciliteiten (o.a. hockey, voetbal, tennis, golf, atletiek) en openbaar vervoer zijn op loopafstand en Bio Science Park, Universiteit van Leiden, Akzo Nobel, ESTEC en Avery liggen op fietsafstand. Gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (A4/A44) richting Amsterdam/Schiphol en Den Haag, de Kagerplassen, recreatiegebied Klinkenberger-plas en de stranden en duingebieden van Katwijk-Noordwijk-Wassenaar, maar ook het Centraal Station van Leiden het gezellige historische centrum van Leiden en 2 grote ziekenhuizen (LUMC/Alrijne) liggen nabij.

De historische binnenstad van Leiden is de op één na grootste van Nederland en staat bekend om de rijke geschiedenis met oude grachten, stadspoorten, maar liefst 88 bruggen, molens, kleine steegjes, hofjes, een burcht, Singelpark, musea en nog veel meer. Hier vindt u allerlei stedelijke voorzieningen in een compact gebied bij elkaar. En wist u dat Leiden op Amsterdam na het meeste water binnen haar poorten heeft stromen; in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Leiden staat sinds vorig jaar niet voor niets op plek drie van aantrekkelijkste steden om te wonen (Bron: jaarlijks onderzoek ‘Atlas voor gemeenten’ van onderzoeksbureau Atlas Research mei 2023).
Begane grond
Entree met luifel; originele voordeur; vestibule met garderobe, meterkast met 12 groepen en 3 aardlekschakelaars; imposante hal met marmeren tegelvloer en schitterend, licht en origineel trappenhuis met 4 vensters; vaste trap naar (wijn)kelder met stahoogte; moderne luxe toiletruimte voorzien van staand toilet, fonteintje en marmervloer; dichte moderne luxe Bulthaup keuken (2015) in L- opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. vaatwasser, Quooker en Boretti gasfornuis, granitovloer en gestucte wanden; woon-eetkamer met parket, gestucte muren en hoge plafonds, en suite schuifseparatie, zij-erker met op maat boekenkast tot aan het plafond (blijft achter) en met toegang tot tuin middels enkele deur en dubbele deuren.

Eerste verdieping
Overloop met vaste trap naar de 2e verdieping voorzien van houten vloer en gestucte wanden; ruime (slaap)kamer aan de voorzijde met zijraam, kleinere (slaap)kamer aan voorzijde thans in gebruik als werkkamer; ruime slaapkamer aan de achterzijde met zijraam en toegang tot moderne en suite badkamer (2001) voorzien van inloopdouche, vloerverwarming, ligbad, vrij hangend toilet, bidet en dubbel wastafel(meubel).

Tweede verdieping
Overloop met opstelplaats voor HR-combi-ketel voorzien van houten vloer en dakraam; (slaap)kamer aan achterzijde, thans in gebruik als kledingkamer, met 2e en suite badkamer (2001) voorzien van douche, wastafel, wasmachine- en droger aansluiting, gestucte muren en bergkast; ruime (slaap)kamer aan de voorzijde voorzien van houten vloer en gestucte muren.

Tuin
Fraaie, 10 jaar geleden, onder architectuur door Buro Mien Ruys aangelegde tuin rondom (voortuin/achtertuin/zijtuin) met ideaal op het zuidwesten gelegen beschutte en zonnige achtertuin voorzien van diverse terrassen, buitenverlichting en beregening-installatie. Hier komt u heerlijk tot rust en is er altijd wel een plek te vinden in de zon; vrijstaande stenen garage met kap, verwarming, elektra en doorgang naar aangebouwde stenen berging met toegangsdeur naar de achtertuin; deze ruimtes kunnen voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt gemaakt worden denk aan kantoor aan huis, ruimte voor au pair of kangoeroe wonen. Afsluitbare zij-achterom aan de rechterzijde van de woning. Voor de garage is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en de mogelijkheid om een laadpaal te realiseren.

Details
- Stijlvolle villa (bouwjaar 1910) ontworpen door bekende architect H.J. Jesse (gemeentelijk monument) met veel originele details (o.a. paneeldeuren, imposant en origineel trappenhuis, en suitedeuren met glas-in-loodramen, marmerenvloer in hal en gang, granitovloer in keuken, schouwen, uitgebouwde erker, zeslichtvenster, hoge plafonds en hoge raampartijen met roede-verdeling)
- Gebruiksoppervlakte wonen 183 m2
- Gebouw gebonden buitenruimte 1 m2
- Overige inpandige ruimte 11 m2
- Externe bergruimte 29 m2
- Inhoud woning 722 m3
- Perceel 779 m2 (erfpacht afgekocht tot 15 april 2072 geen einddatum)
- Centraal gelegen op rand van Leiden en Oegstgeest
- Parkeren op eigen terrein (2 auto’s buiten en 1 auto’s binnen) en mogelijkheid om een laadpaal voor een elektrische auto te realiseren
- Vloerverwarming in badkamer 1e verdieping
- 5 (slaap)kamers, 2 wc’s en 2 badkamers
- Bulthaup keuken (2015) voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. Quooker en Boretti fornuis
- Voor-, zij- en achtertuin (ideaal gelegen op het zuidwesten) 10 jaar geleden onder architectuur aangelegd door Buro Mien Ruys met verscheidene en beschutte zonneterrassen met veel privacy, buitenverlichting en beregeningssysteem
- Mogelijkheden tot kantoor/beroep aan huis/kangoeroe woning met eigen entree in huidige vrijstaande stenen garage
- Bouwkundige keuring d.d. 3 april 2024 aanwezig
- Vele roerende zaken blijven achter (zie daarvoor lijst van zaken!)
- Oplevering in overleg

Koopakte
- voor woningen ouder dan 30 jaar is de ouderdom- en materiaalclausule van toepassing
- voor woningen gebouwd voor 1993 is de asbestclausule van toepassing


Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 7.787
Aangeboden sinds
12 april 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
779 m2
Inhoud van de woning
722 m3
Oppervlakte externe bergruimte
29 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
1 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
11 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, alarmsysteem, kabel-tv, glasvezel, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview