Woonschepenhaven 16WS 8531 LT Lemmer

76m2
Wonen
4
Kamers
250m2
Perceel
1924
Bouwjaar
Op een schitterende locatie gelegen, goed onderhouden varend woonschip met ligplaats en tuin op korte afstand van de Friese meren en het IJsselmeer. Het woonschip beschikt over een stuurhut, woonkamer, keuken, 3 slaapkamers en een badkamer. De tuin (ca.250m2) is voorzien van een overdekt terras en een houten berging met toilet en keuken. De ligplaats met tuin wordt gehuurd van de gemeente. Het woonschip is zelfvoorzienend en heeft uiteraard ook een walaansluiting.
Begane grond
Stuurhut: Entree, een zithoek en toegang naar het voorruim en de achterhut. Via een deur aan de buitenzijde bereikt u de machinekamer gelegen onder de stuurhut.

Achterschip: Een slaapkamer met een vast bed en een toiletruimte.

Voorschip: De woonkamer beschikt over veel daglicht en de keukenopstelling met diverse apparatuur, o.a. vaatwasser, koel- en vrieskast, oven, keramische kookplaat en een afzuigkap. Via de woonkamer bereikt u 2 slaapkamers en de badkamer voorzien van een wasmachineaansluiting, dubbele wastafel in meubel en een ligbad met douche. Het vooronder, bereikbaar via een luik aan de buitenzijde, is in gebruik als werkplaats.

Eerste verdieping
Stuurhut: Entree, een zithoek en toegang naar het voorruim en de achterhut. Via een deur aan de buitenzijde bereikt u de machinekamer.

Tuin
De tuin beschikt over een overdekt terras (2.9m. x 2.7m.), veel groen en een houten berging met een toilet en een keukenblok. Naast de ingang is een parkeerplaats.

Details
Bijzonderheden/Resumé:
- het woonschip is gelegen op korte afstand van het IJsselmeer en de voorzieningen aan doorgaand vaarwater;
- het woonschip is tijdens varen geheel energie zelfvoorzienend;
- het woonschip beschikt over allemaal nieuwe accu's (2023);
- het woonschip beschikt over een stuurhut met veel lichtinval en een “rondzit”;
- het woonschip beschikt over een woonkamer met keuken;
- het woonschip beschikt over een 3 slaapkamers;
- het woonschip beschikt over een badkamer en 2 toiletten;
- het woonschip beschikt over 6 zonnepanelen;
- het woonschip beschikt over een gehuurde ligplaats met tuin;
- voor UITGEBREIDE INFORMATIE van het woonschip, DOWNLOAD de BROCHURE.


Lemmer

Lemmer is een prachtig dorp in het zuidwestelijke deel van Friesland het dorp ligt in de gemeente Fryske Marren. Lemmer is één van de populairste watersportplaatsen in Friesland door zijn ligging aan de Friese meren en aan het IJsselmeer.

Lemmer is een oud dorp dat al in de dertiende eeuw wordt genoemd in de geschiedenisboekjes. Indertijd had men het nog over Lenna. Door de ligging van Lemmer aan de voormalige Zuiderzee groeide het dorp als snel uit tot een belangrijke handelspost. Later werd Lemmer één van de belangrijkste vissersdorpen van Nederland. Het dorp had een vloot van bijna 150 vissersboten. Met de komst van de Afsluitdijk kwam hier een einde aan.

Tegenwoordig is Lemmer één van de populairste toeristische trekpleister van Friesland. Zowel op het water als over land. Door zijn ligging aan het IJsselmeer en aan de Friese Meren komen veel watersporters naar dit oude vissersdorp toe. Wie de haven van Lemmer binnen wil varen zal door de Lemstersluis moeten varen Deze historische sluis is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw. In de haven van Lemmer is het een komen en gaan van plezierbootjes. De jachthaven van Lemmer behoort tot de grootste van Nederland.

Het historische centrum van Lemmer is tegenwoordig geliefd bij toeristen. Deze komen naar Lemmer toe om te winkelen in de Kortestreek, de Nieuwedijk of de Langestreek. Net buiten de haven aan de Plattedijk is het strand van Lemmer te vinden.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 7.230
Aangeboden sinds
29 augustus 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924
Soort dak
Plat dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
250 m2
Inhoud van de woning
295 m3
Oppervlakte externe bergruimte
36 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
15 m2

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview