Verkocht

Burgemeester Trooststraat 27 2741 TZ Waddinxveen

140m2
Wonen
7
Kamers
236m2
Perceel
1929
Bouwjaar
Aan de Gouwezijde van de Burgemeester Trooststraat te Waddinxveen bieden wij deze ruime en nostalgische 2 onder 1 kapwoning te koop aan. Dit fraaie woonhuis is rond 1930 gebouwd op 236 m3 eigen grond en heeft een inhoud van ongeveer 520 m3. De 140 m2 gebruiksoppervlakte (wonen) is verdeeld over 3 verdiepingen en totaal 8 (slaap)kamers. Ondanks dat dit woonhuis op veel vlakken gemoderniseerd is zijn er veel karakteristieke kenmerken behouden gebleven. Hierbij kun je denken aan de prachtige originele terrazzovloer (granito), de erker, de lambrisering, de karakteristieke trapopgang, het authentieke plafond en de glas-in-loodramen.
Begane grond
Globale indeling:
Entree woning via vestibule (voorentree) met garderobe, vernieuwde meterkast en de prachtige terrazzovloer. Deze vloer loopt door tot in de gang en het toilet en verkeert in goede staat. De vestibule is doormiddel van een klapdeur gescheiden van de hal en heeft mooie glas-in-lood ruitjes. De ruime hal geeft toegang tot de keuken met bijkeuken, woonkamer, kelderkast en de opgang naar de 1e verdieping. De kelderkast is circa 3.0 x 1.0 meter en volledig droog waardoor het een uitstekende opslagruimte is voor bv levensmiddelen. Het toilet met fonteintje is halfhoog licht betegeld en heeft een raam voor daglicht en ventilatie.

De woonkamer heeft een afmeting van circa 8.6 x 3.56 meter met een plafondhoogte van 2,80 m. Voor de openslaande deuren aan de achterzijde van de woning ligt een convectorput waardoor er twee lange wanden zijn ontstaan. De vloerafwerking bestaat uit een prachtige houtenvloer en de wanden zijn mooi glad afgewerkt. De erker aan de voorzijde geeft naast de uitstraling aan de buitenzijde een extra dimensie qua sfeer en ruimte aan de woonkamer. De erker is uitgevoerd met dubbel glas en glas-in-lood voor de boven ruitjes. De fijne woonkamer is verder nog voorzien van een spekstenen houtkachel, ornamenten plafond en openslaande deuren naar de achtertuin.

De keuken aan de achterzijde is voorzien van een bijkeuken en zijn beide ingericht met een moderne en lichte keukeninrichting. Het Composiet werkblad is in de keuken voorzien van een grote spoelbak en ernaast staat het prachtige Boretti gasfornuis. Ook de bijkeuken is voorzien van een spoelbak en de vaatwasser is ingebouwd. De grote koelkast staat los opgesteld. In de bijkeuken is tevens de opstelplaats voor de Remeha Calenta cv-ketel uit 2018.Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de tuin.

Eerste verdieping
Via de trapopgang met het gevelraam naar de 1e verdieping. De overloop is voorzien van een laminaatvloer en geeft toegang tot een geheel betegeld toilet, 3 slaapkamers, de badkamer en de opgang naar de 2e verdieping. De badkamer is vergroot en ingericht met een groot wastafelmeubel voorzien van verwarmde spiegel, een inloopdouche met regendouche en een 2-persoons infrarood sauna. Doormiddel van de buitendeur is het dak van de uitbouw (bijkeuken) bereikbaar. De 3 slaapkamers zijn respectievelijk groot 5.13 x 3.18 m, 322 x 2.42 m en 3.41 x 2.57 meter en zijn allemaal voorzien van een laminaatvloer en dubbel beglazing.

Tweede verdieping
Deze verdieping is gerealiseerd door de plaatsing van een geheel nieuw en verhoogd dak, met daarop 2 charmante dakkapellen. De 4 slaapkamers hier zijn respectievelijk groot 4.0 x 3.0 meter, 2.7 x 1.9 meter, 4.0 x 3.1 meter, en 2.6 x 2.0 meter. De twee grote slaapkamers hebben een prachtige dakkapel uitgevoerd in zink en de twee kleinere slaapkamers hebben een Velux dakvenster. Een van de kleine slaapkamers is voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droger. De vliering van circa 2.5 m2 en een hoogte van maximaal 1.0 meter is te bereiken doormiddel van een vlizotrap. Alle kamers hebben een laminaat vloerafwerking en dubbelglas.

Tuin
Deze gemoderniseerde woning beschikt over een circa 10 meter diepe en 8 meter brede achtertuin gelegen op het noorden. De tuin is voornamelijk voorzien van sierbestrating en diverse beplanting in de perkjes. De zijtuin is aan de voorzijde ingericht als parkeerplaats en het geheel is afgezet met hardhouten schuttingen. De grote berging van 3.5 x 3.8 meter wordt gedeeld (wand gescheiden) met het naast gelegen perceel en is voorzien van elektra. Achter de berging is nog een extra stukje tuin aanwezig voor opslagruimte. De voortuin is keurig aangelegd en voorzien van borders en siergrind. Voor de erker is een klein terras aanwezig. Geheel passend bij deze fraaie woning.

Details
Bouwjaar van de woning circa 1930. De woning is geheel voorzien van dubbelglas in de hardhouten kozijnen en op de benedenverdieping zijn diverse ramen voorzien van glas-in- lood tussen dubbelglas. De woning is verder voorzien van vloerisolatie en dakisolatie. De oprit biedt plaats aan 2 auto’s. De ligging is centraal in de Randstad en het Groene Hart, nabij de uitvalswegen naar de 4 grote steden en diverse recreatie gebieden en op 10 minuten van het centrum van Gouda. De woning ligt op 100 meter van de rivier "de Gouwe" en op loopafstand van diverse restaurants. Oplevering: medio maart / april 2024.

Deze vrijblijvende objectinformatie is met de meeste zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Ook kan aan de vermelde gegevens geen enkel recht worden ontleend. Alle informatie is enkel en alleen bedoeld voor de presentatie van het object en niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod. Eventueel bijgevoegde plattegronden zijn slechts indicatief.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 januari 2024
Verkoopdatum
22 maart 2024
Looptijd
2 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.821
Aangeboden sinds
15 januari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, geschakelde twee-onder-een-kap woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929
Soort dak
Schilddak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
236 m2
Inhoud van de woning
520 m3
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
22 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
17 m2

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, glasvezel, rookkanaal, sauna

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview