Willemstraat 218 2983 EZ Ridderkerk

161m2
Wonen
5
Kamers
814m2
Perceel
1939
Bouwjaar
Jaren '30 liefhebbers OPGELET!
Ruime VRIJSTAANDE jaren ’30 VILLA met ruime oprit, 2 garages en een riante tuin rondom! Ruim perceel: 814 m2 eigen grond.

Deze statige villa is gelegen aan 1 van de mooiste brede straten in de geliefde en karakteristieke wijk Slikkerveer. Dit bijzondere object beschikt over zeer veel fraaie jaren ’30 STIJL-ELEMENTEN zoals ramen met glas-in-lood, originele paneeldeuren, bijzondere ramen, fraaie trappartij, granito vloer in de hal en een fraaie kap met brede overstek. De oprit biedt veel ruimte voor parkeren op eigen terrein voor een aantal auto’s en er zijn 2 garages aanwezig. Sfeervolle living met massief houten vloerdelen, stucplafond (geschuurd), hout gestookte inzethaard met marmeren schouw, een voor-(werk)zijkamer, een ruime uitgebouwde keuken gelegen aan de tuinzijde, een grote bijkeuken/wasruimte, inpandige berging op de begane grond en kelderruimte bereikbaar vanuit de hal. Openslaande deuren naar een riante zonnige tuin met diverse zitjes en een prieel. Op de verdiepingen zijn 3 slaapkamers, een badkamer en zolderverdieping met ramen en bereikbaar via een vaste trap. Zonnepanelen aanwezig (6 stuks). Tevens gunstige en centrale ligging, op loopafstand van winkels aan het Dillenburgplein, bushaltes, scholen, de uitvalswegen en op 5 minuten afstand van de opstapplaats van de waterbus en het grote winkelcentrum. Ruim perceel: 814 m2 eigen grond. Bouwjaar 1939.
Begane grond
Begane grond:
Entree, vestibule met lichtinval via een bijzonder halfrond glas-in-lood erkerraam, originele granitovloer, meterkast en toegang tot de toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. De hal biedt tevens toegang tot een kelderruimte. De royale, gezellige living is voorzien van een originele marmeren schouw met een hout gestookte inzethaard, een bijzonder fraai zijraam (boog), geschuurd gestuct plafond, een werkkamer aan de voorzijde, openslaande deuren naar de achtertuin en een uitgebouwde keuken aan de achterzijde welke is voorzien van een hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur waaronder een gaskookplaat, afzuigkap, combi-magnetron, vaatwasser en koel-vriescombinatie. De keuken is verder voorzien van meerdere ramen en een antraciet tegelvloer. Vanuit de keuken is er toegang tot een praktische en ruime bijkeuken/wasruimte. De mooi aangelegde en vrij gelegen achtertuin is voorzien van een gazon, visvijver, sierbestrating, overkapping/prieel, houten schuur, poort aan de zijkant en biedt toegang tot de grote stenen garage annex berging met openslaande garagedeuren. Via een fraai originele trappartij vanuit de hal met een origineel rond raam en glas-in-lood zijlichten (ter hoogte van de overloop) bereikt u de 1e verdieping.

Eerste verdieping
1e verdieping:
Via de overloop bereikt u de slaapkamer 3 aan de achterzijde met toegang naar het platte dak (op de uitbouw) en een ruime slaapkamer 2 aan de voorzijde en toegang tot het voorbalkon. De (ouder) slaapkamer 1 is gesitueerd aan de voorzijde. Ruime, geheel betegelde (deels met mozaïek) badkamer met daglichttoetreding middels ramen, voorzien van een douchecabine, 2 wastafels, 2 kolomkasten, handdoekenradiator en een 2e zwevend toilet. Via een vaste trap vanaf de ruime overloop bereikt u de 2e verdieping.

Tweede verdieping
2e verdieping:
Royale multifunctionele zolderverdieping met groot Velux-dakraam, houten spanten, opbergruimte achter de schuifschotten en een zijraam. Deze ruimte biedt legio mogelijkheden en kan bij voorbeeld fungeren als speelzolder, hobby-, logeer-, werk- en opbergruimte.

Afmetingen:
Plattegronden aanwezig en meetrapport volgens NEN 2580 meetrichtlijn.

Tuin
Riante en fraai aangelegde tuin rondom met oprit, 2 garages en een prieel.

Details
Bouwjaar 1939
Woonoppervlak ca. 161 m2
Riante zonnige tuin met veel privacy
Karakteristieke jaren ’30 woning met veel bijzondere stijl-elementen!
Verwarming en warm water middels een CV-combiketel (Vaillant, bouwjaar 2018)
Ruime garage/annex berging
Ideaal: Ruim parkeren (voor een aantal auto's) op eigen oprit en/of in de garages!
De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing
Zonnepanelen aanwezig (6 stuks)
Gemoderniseerde meterkast met 9 groepen
Alarmsysteem aanwezig
Horren aanwezig
Ruim perceel: 814 m2 eigen grond!

Deze informatie is een uitnodiging tot het doen van een bod. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.957
Aangeboden sinds
31 maart 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
814 m2
Inhoud van de woning
613 m3
Oppervlakte externe bergruimte
22 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
5 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, balkon, schuur/berging, open haard, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Ja
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview