Verkocht

Hoogstraat 39 4141 BA Leerdam

152m2
Wonen
5
Kamers
106m2
Perceel
1860
Bouwjaar
Stijlvol gerenoveerd stadspand met tuin, dakterrassen en atelier / kantoor grenzend aan de haven.

Wat valt er allemaal te ontdekken in dit karakteristieke stadspand uit 1860? Allereerst het royale woonoppervlak van 152 m2. Hoge balken plafonds en ruime vertrekken zijn hier kenmerkend. Vervolgens trekt het panoramische uitzicht over de haven en De Linge vanaf het dakterras direct de aandacht. Tenslotte kan worden gesteld dat het pand in de afgelopen jaren vrijwel geheel gemoderniseerd en gerenoveerd is. De term ‘als door een ringetje te halen’ is hier dan ook meer dan op zijn plaats.
Begane grond
Entree/hal met garderobe en toegang tot toilet met fonteintje. Vanuit de hal is de sfeervolle voorkamer met houtkachel bereikbaar. Via de dubbele (glas)deuren bereiken we de woonkamer, de serre en de keuken. Heerlijk ruim met een prachtig hoog balkenplafond. Naast het hoge afwerkingsniveau is er ook comfortabele vloerverwarming in de stoere betonvloer aangebracht. Uiteraard ontbreekt een rookkanaal voor een houtkachel niet in deze living.

De keuken grenst aan de serre en we kunnen dan ook gerust spreken van een woonkeuken. De keuken is stijlvol uitgevoerd en is voorzien van de nodige apparatuur, zoals een 6 pits gasfornuis (Boretti), een afzuigkap, een vaatwasser.

Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Hier treffen we onder andere de aansluitingen voor het witgoed aan. De binnentuin is zowel via de serre als de keuken te bereiken.

Eerste verdieping
Via een fraaie houten trap in de woonkamer komen we op de 1e verdieping aan. Vanuit de overloop zijn een tweetal ruime slaapkamers (15 en 17 m2) en een moderne badkamer bereikbaar.

De recent vernieuwde badkamer heeft een duoligbad, een inloopdouche, een vrijhangend 2e toilet, een wastafelmeubel en vloer- verwarming.

De slaapkamer aan de achterzijde biedt overigens toegang tot een van de twee dakterrassen.

Tweede verdieping
De 2e verdieping is via een vaste trap bereikbaar. We kunnen op deze etage eigenlijk wel spreken over een studioruimte. Het forse vloeroppervlak en de toegang tot een eigen dakterras (met volledige privacy) maken dit een heerlijke slaapkamer.

Tuin
Zoals gezegd zijn er twee dakterrassen met een gezamenlijk oppervlak van circa 43 m2. Beide bieden het panoramische uitzicht over de haven en De Linge en zijn op het Zuiden gelegen.

Via de stadstuin is het unieke atelier bereikbaar. Het betreft een prachtige ruimte die uiteraard ook als kantoor of als berging kan worden gebruikt. Het atelier heeft een eigen ingang via de Zuidwal. Ideaal en heel praktisch.

Details
Het pand is gebouwd in de periode rond 1860. Sommige bronnen spreken zelfs van een bouwjaar rond 1812! Hoe dan ook, het betreft een bouwperiode waarin nog met aandacht voor de detail werd gebouwd. Deugdelijke materialen, sierlijke ornamenten en hoge plafonds zijn slechts enkele stijlelementen die we hier zullen
aantreffen. Het betreft een solide bouw.
Zo zijn er bijvoorbeeld forse nieuwe draagbalken toegepast. Vanaf medio 2012 is de woning op een grondige wijze gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo is onder andere de gehele voorgevel aangepakt, de elektrische installatie vernieuwd, alle muren gestukadoord, de vloeren vernieuwd en het schilderwerk binnen en buiten aangepakt!

Het gaat te ver om alle zaken hierin te kunnen bespreken.
Om het volledige beeld te kunnen krijgen is een uitgebreide bezichtiging dan ook zeker aan te raden.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
18 oktober 2023
Verkoopdatum
11 maart 2024
Looptijd
5 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.875
Aangeboden sinds
18 oktober 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Bijzonderheden
Gemeubileerd

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, tussen woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1860
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
106 m2
Inhoud van de woning
434 m3
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
43 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview