Verkocht OV

Nijhoffstraat 58 6821 BM Arnhem

136m2
Wonen
5
Kamers
120m2
Perceel
1890
Bouwjaar
Prachtige monumentale halfvrijstaande woning met 2-tal dakterrassen, erf, tuin en onverdeeld aandeel in een toekomstig bergingscomplex en toegangspad.
Dit markante herenhuis is op goede stand gesitueerd in de populaire wijk Sint Marten.
Het betreft een nog vrij gaaf bewaard gebleven, laat 19de eeuws, voormalige woon/winkelpand (kuiperij) in neogotische stijl met een markant vormgegeven trapgevel.


Begane grond
Onderverdieping
De kelderruimte met koekoek is vanuit de hal toegankelijk en kan worden gebruikt als wijn-/provisieopslag.

Klassieke leefruimtes
Entree, meterkast, toiletruimte met estrikenvloer, toegangsdeur naar de provisiekelder en fraaie, open trapopgang naar de verdiepingen. De woonkamer is goed bemeten, v.v. eiken vloerdelen, houtkachel, vloerverwarming en dubbele tuindeuren. De open keuken is in retro kleurstellingen uitgevoerd en v.v. inbouwvaatwasser en koelkast, vrijstaand 6-pits SMEG fornuis, Quooker en design afzuigschouw.

Eerste verdieping
De overloop biedt toegang tot een 2-tal slaapkamers, de wasruimte en een bergkast De slaapkamer achterzijde heeft een dakterras en de hoofdslaapkamer een schouw. Badkamer 1 is aan de achterzijde gesitueerd dient nog te worden afgebouwd (vloerverwarming is voorbereid). Het toilet is separaat.

Tweede verdieping
Bordestrap naar de open, multifunctionele zolderkamer met 2e dakterras en prachtige nokhoogte met spanten in het zicht (eenvoudig in 2 ruime slaapvertrekken op te delen). Praktische 2e badkamer met douchegelegenheid, wastafel en 3e toilet.

Tuin
De besloten achtertuin is gesitueerd op het noorden, heeft een verhoogd terras voor de ochtendzon, een 2-tal dakterrassen voor de avondzon en achteringang. Mede eigenaar voor het ¼ e aandeel in het perceel grond van ca. 75 ca. waarop een berging complex kan worden gesticht.

Details
- Het bewonen van een gemeentelijk monument is uniek en geeft een bijzondere sfeer. Maak gebruik van advies en ondersteuning van de gemeente, de
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Monumentenwacht, u krijgt mogelijk financiële ondersteuning (subsidie/laagrentende lening) bij onderhoud en
restauratie.
- Er kan onbetaald en vergunningsvrij vóór de deur worden geparkeerd.
- Nagenoeg geheel v.v. isolerende beglazing & geïsoleerde spouwmuren zijn geplaatst;
- Dakisolatie en vloerisolatie;
- Energiezuinige HR cv-ketel & houtkachel;
- Glasvezel is op dit adres beschikbaar;
- Bouwkundig rapport & NEN 2580 Meetrapport aanwezig.

Nijhoffstraat te Arnhem
De woning is gesitueerd in de courante stadswijk Sint Marten, samen met het Sonsbeekkwartier een van de oudste wijken te Arnhem Noord, de omgeving heeft een stedelijk karakter en omvat klassieke woningen en historisch waardevolle woningbouwprojecten. De Nijhoffstraat is een rustige eenrichtingsverkeerstraat.
De wijk bestaat uit fraaie herenhuizen, deels gesplitst in beneden en bovenwoningen. Er zijn nog oudewetse hofjes zoals het Jan Nuldenhofje. Door projecten vanuit de gemeente is deze wijk zeer divers in bebouwing en bewoners. Alle benodigde voorzieningen en het centrum van Arnhem zijn op loopafstand, waaronder de buurtbakker, diverse winkels, supermarkten, horecahotspots zoals Nescio, Hans & Trivio, het monumentale stadspark Sonsbeek, theaters en het station.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.688
Aangeboden sinds
13 oktober 2023
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, half vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
120 m2
Inhoud van de woning
625 m3
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
11 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
16 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Tuin, balkon, ventilatie, kabel-tv, rookkanaal, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Ja
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview