J C Brouwersgracht 18 1135 WJ Edam

144m2
Wonen
5
Kamers
542m2
Perceel
1953
Bouwjaar
De brouwersgracht kent een rijke agrarische geschiedenis. Een gracht waar tot in de jaren vijftig meerdere stadsboeren hun bedrijf hadden, net zoals aan meerdere grachten in Edam.
Nadat de polder Zeevang in de jaren vijftig veranderde van vaarpolder naar rijpolder verhuisde de boeren naar nieuwe bedrijven buiten de stad en zijn alle stadsboeren in de loop der jaren verdwenen.
Deze woning behoorde toe aan een van de laatste families stadboeren van Edam, de woning is gebouwd in 1953 nadat hiervoor een oud woning met veestal stond.
De woning heeft in 2006 een grote verbouwing ondergaan, geheel gerenoveerd en een grote uitbouw aan de achterzijde.

De bijzondere boomgaard achter deze woning met een oppervlakte van maar liefst ca. 380m2 is een stille getuige uit de periode van de stadsboerderij.

De woning heeft volgens NEN meting een woonoppervlak van 145 m2

Stel je voor: de zonnestralen die door de ramen van dit historische pand gluren, de historische boomgaard achter je woning, en de geur van versgebakken brood uit de nabijgelegen bakkerij.
Hier, op J.C. Brouwersgracht 18, voel je de echo’s van het verleden terwijl je geniet van het moderne comfort van vandaag.

De bewoners van dit huis zijn de hoeders van een tijdloos erfgoed, samen met andere bewoners aan deze gracht vormen ze een gemeenschap die de rijke geschiedenis van Edam levend houdt.

Terwijl de seizoenen komen en gaan, blijft J.C. Brouwersgracht 18 een plek van warmte en verhalen. Een adres dat niet alleen op de kaart staat, maar ook in de harten van degenen die hier wonen en passeren.

Dus wandel langs de klinkers, kijk omhoog naar de gevels, kijk naar de prachtige 80 jaar oude kastanjes, laat je meevoeren door de tijd aan deze betoverende gracht in Edam. Hier, op nummer 18, wacht een verhaal om ontdekt te worden.

Echt een leuke woning, op loopafstand van het historisch centrum van Edam met leuke winkels, cafe's en restaurantjes in het centrum en omgeving Ook openbaar vervoer, opstapplaats voor de bus met goede verbindingen met Amsterdam, Purmerend en Hoorn, ligt echt op loopafstand.
Begane grond
Begane grond: entree/hal, trap naar etage, meterkast met gas- en watermeter, luxe toiletruimte voorzien van een wandcloset met designfonteintje, design tegelwerk, ruime L vormige woonkamer met tuindeuren naar terras.
Tussenkamer met wasmachine en drogeropstelling, cv opstelling (2009) vanuit de tussenkamer toegang tot terras,
Vanuit de tussenkamer toegang tot zeer fraai verdiept liggende keuken en tevens via trapopgang toegang tot verdieping boven de keuken.
Keuken voorzien van inbouwapparatuur zoals een keramische spoelbak, gasoven, fornuis, afzuigkap, combi-oven.
Keuken en tussenkamer voorzien van vloerverwarming.





Eerste verdieping
Eerste verdieping: overloop met dakkapel, trap naar 2e etage, twee slaapkamers en een badkamer. Beide slaapkamers met inbouwkasten zijn keurig afgewerkt
Zeer fraaie badkamer ingericht met een douche, duo-ligbad, bad-meubel, wandcloset en een designradiator, design tegelwerk.



Tweede verdieping
De zolderverdieping is voorzien van 2 ruime slaapkamers met dakramen.

Tuin
Achter de woning ligt een fraaie boorgaard/tuin waarin oude appels en perenbomen staan.

Vrijstaande houten berging in de tuin.




Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 6.738
Aangeboden sinds
19 april 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Grachtenpand, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1953
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
542 m2
Inhoud van de woning
525 m3
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
13 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, ventilatie, kabel-tv, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview