Verkocht

Huigsloterdijk 17 2156 LD Weteringbrug

81m2
Wonen
3
Kamers
300m2
Perceel
1901
Bouwjaar
Op een prachtige locatie met een uniek uitzicht over de Ringvaart en het vaarwater naar het Braassemermeer vind u deze charmante, Dertiger Jaren twee-onder-een-kapwoning. De woning ligt aan het verkeersluwe deel van de dijk, alleen bewoners en fietsverkeer dus. De woning is uitgebouwd aan de achterzijde en heeft een diepe tuin. De woning heeft wat aandacht nodig maar is zeker het bezoeken waard. De steiger voor de woning bied een mooi uitzicht over het brede water. Naast de Braassem zijn ook de Westeinderplassen en de Kagerplassen op korte afstand.

Weteringbrug is centraal gelegen in het Groene Hart en heeft uitstekende verbindingen in de richting Den Haag, Amsterdam/Schiphol.

De grond is door het Hoogheemraadschap Rijnland in recht van opstal uitgegeven, opstalvergoeding (canon) bedraagt thans € 327,- per jaar. Het huidige contract loopt nog tot 2028. Omzetting naar eeuwigdurend is in aanvraag bij het Hoogheemraadschap, de opstalvergoeding zal dan hoger worden.
Begane grond
Via de aan de zijgevel gesitueerde voordeur komt u de ruime hal binnen. Hier bevinden zich de meterkast (5 groepen), toegang tot bergruimte met opstelplaats wasmachine/droger en c.v. (Nefit 2018). Hier is ook de toegang tot de badkamer, douche-/stoomcabine, wastafel, wandcloset en designradiator. De ruime woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een laminaatvloer. In de zithoek is een comfortabele houtkachel aanwezig. Aan de achterzijde van de woning is de woonkeuken. Deze is voorzien combi-oven, koel-/vriescombinatie, vaatwasser en 4-pits gastoestel. Vanuit de woonkamer is er een vaste trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
De 1e etage is bereikbaar via een vaste trap die uitkomt op de grote voorzolder die nu in gebruik is als slaapkamer. Aan de achterzijde zijn nog twee slaapkamers, deze hebben nog enkelglas. Door de indeling te veranderen zijn er mogelijkheden om drie slaapkamers te creëren.


Tuin
De voortuin ligt op het zuiden en geeft uitzicht over de Ringvaart en doorvaart naar de Braassem. De steiger van 7.00 bij 2.30 m aan de Ringvaart is van kunststof. De diepe achtertuin heeft onder meer een grote berging met elektrische garagedeur (niet met auto te bereiken, wel met motor o.a.). Daarnaast is er nog een vrijstaand chalet en berging. De tuin heeft ook een achterom.

Details
- Bouwjaar: 1901.
- Woonoppervlakte: 81.2 m2.
- Overig inpandig: 37.4 m2.
- Externe bergruimte: 14.4 m2.
- Perceeloppervlakte 300 m2.
- Rustig gelegen aan verkeersluwe weg.
- Gelegen aan vaarwater.
- Kelder onder woning beschikbaar.
- Recht van opstal tot 2028. Huidige kosten € 327 euro per jaar. Eeuwigdurend aangevraagd.
- Kunststof steiger van 7 x 2.30.
- Oplevering in overleg.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 december 2023
Verkoopdatum
19 maart 2024
Looptijd
3 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.002
Aangeboden sinds
4 december 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, twee-onder-een-kap woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
300 m2
Inhoud van de woning
426 m3
Oppervlakte externe bergruimte
14 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
37 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview