Verkocht

Kastanjelaan 5 6883 HX Velp

204m2
Wonen
8
Kamers
452m2
Perceel
1885
Bouwjaar
Monumentale, vrijstaande, uitgebouwde woning met strakke symmetrie, persienne luiken, dakkapel, stenen bijgebouw en mogelijkheden voor combinatie wonen en werken. De ligging is markant, aan het spoor gesitueerd en om de hoek van de statige Kerkstraat, met hoge dichtheid aan monumentale panden.
Dit goed bemeten woonhuis biedt door de huidige indeling diverse gebruiksmogelijkheden. Waardevolle onderdelen zijn behouden zoals ornamentenplafonds, glas-in- lood ramen, paneeldeuren, marmeren schoorsteenmantels en het smeedijzeren spijlenhek.
Begane grond
Onderverdieping
Getoogde provisiekelder met stahoogte van 1.78 m. en koekoek, vanuit de hal toegankelijk.

Begane grond
Overdekte hoofdentree, vestibule, garderobehal, toiletruimte en toegang naar woon-/ woonkamer met eiken parketvloer, stucwerk ornamenten plafond, marmeren schouw met gashaard en schuifdeuren naar serre met glas-in-lood ramen. Royale kantoorruimte (ook te gebruiken als slaapkamer of 2e woonkamer) met eiken vloerdelen en deuren naar zijtuin en achterterras, eetkamer met eiken vloerdelen, stucwerk ornamenten plafond en open haard. De woonkeuken heeft natuurstenen werkbladen, een inbouw gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en oven. Aan de keuken grenst de praktische bijkeuken, met aansluiting voor wasapparatuur, kast voor cv-opstelling en toegang tot de tuin.

Eerste verdieping
De fraaie trapopgang biedt toegang tot de ruime overloop met toegangsluik naar bergvliering, een 4-tal slaapvertrekken (waarvan de kleinste een bergkamer heeft) de grootste slaapkamer heeft een statige verhoogde ligging. De badkamer is v.v. een whirlpool ligbad, inloopdouche, vaste wastafel en een vrij hangend toilet.


Tuin
Zonnig perceel
De woning heeft tuinen rondom waarbij de achtertuin op het zuidoosten is gesitueerd, de garage heeft een dubbele deuren en een zijdeur en een eenvoudig keukenblok er parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Voorts is er tuinkas om eigen gewassen te kweken.

Details
- Geschikt als woon-/werkpand voor bedrijfsactiviteiten zoals kantoor, B & B, haar- en schoonheidsverzorging, gastouder & educatie;
- Centrale ligging nabij het dorpscentrum en station;
- Goten recent vervangen;
- Cv-ketel 2022;
- Grotendeels v.v. isolerende beglazing;
- Gemeentelijk monument, informeer naar de subsidiemogelijkheden;
- Omgevingsvergunning uitbereiding villa aanwezig;
- Aanvaarding in overleg.

Kastanjelaan te Velp
De Kastanjelaan is een statige laan, die de verbinding vormt tussen de Kerkstraat in het westen en de Gasthuislaan in het oosten. Deze straat kent een gevarieerde bebouwing met overwegend klassieke villa’s en wonen gecombineerd met bedrijvigheid. Voorzieningen waaronder het dorpscentrum, (basis)scholen & diverse uitvalswegen (A12 & A50) zijn nabij gelegen. Het Nationale Park De Veluwezoom, kastelen & bossen zijn recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Het pand ligt aan de rand van Velp op 2 minuten loopafstand van het wandelgebied Landgoed Kasteel Biljoen.
Het centrum van Arnhem is op fietsafstand. Door de gunstige ligging is Velp een zeer aantrekkelijke woon-werkplaats.

Historie
Het pand vormt een onderdeel van de vanaf de aanleg van de spoorweg Arnhem-Zutphen in de jaren 1862-1865, tot stand gekomen, voornamelijk uit villa’s bestaande lintbebouwing aan de langs de spoorlijn gelegen wegen in Velp. De villa’s aan dit lint werden o.a. gebouwd voor de oud-Indischgasten die door het natuurschoon van de Veluwezoom werden aangetrokken. De straatnaam verwijst naar de oorspronkelijke laanbeplanting met Kastanjebomen.



Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
27 november 2023
Verkoopdatum
1 april 2024
Looptijd
4 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.407
Aangeboden sinds
27 november 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1885
Soort dak
Schilddak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
452 m2
Inhoud van de woning
888 m3
Oppervlakte externe bergruimte
19 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
14 m2

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, ventilatie, open haard, glasvezel, rookkanaal, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview