Verkocht

Koningin Julianaweg 26 8371 WC Scheerwolde

84m2
Wonen
4
Kamers
360m2
Perceel
1964
Bouwjaar
Op een groot perceel, aan de rand van het dorp, staat deze nette hoekwoning. De woning beschikt over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers, badkamer en een vliering. De achtertuin is voorzien van diverse terrassen, een houten berging en een carport. De woning is gelegen op een perceel van 360m2 en heeft een woonoppervlakte van ca.84m2.
Begane grond
Entree/hal met meterkast, toilet, trapopgang en een kelderkast. De woonkamer beschikt over veel lichtinval en een gashaard. De keuken is voorzien van een keukenblok met diverse inbouwapparatuur, o.a. een gaskookplaat, koelkast, vrieskast en een afzuigkap in schouw. Via de keuken bereikt u de bijkeuken met o.a. een toegang naar de achtertuin.

Eerste verdieping
Overloop met vaste kast, 3 slaapkamers en de badkamer voorzien van een wastafel en een douche.

Tweede verdieping
Vliering, bereikbaar middels een vlizotrap.

Tuin
De diepe achtertuin is gelegen op het noordoosten en voorzien van diverse terrassen, een houten berging en een carport.

Details
Bijzonderheden/resumé:
- de woning beschikt over een woonkamer met een gashaard;
- de woning beschikt over een keuken met diverse inbouwapparatuur;
- de woning beschikt over 3 slaapkamers en een vliering;
- de woning beschikt bijna geheel over isolerende beglazing;
- de woning beschikt over een diepe achtertuin met een houten berging en een carport.


Scheerwolde

Met een paar honderd inwoners is Scheerwolde één van de kleinere dorpen van de gemeente Steenwijkerland in de Kop van Overijssel. Scheerwolde is gelegen aan het Steenwijkerdiep, het verbindingswater tussen Steenwijk en het Gieterse meer. Scheerwolde beschikt over een dorpshuis en een basisschool en ligt op loopafstand van het unieke nationale park De Weerribben-Wieden.

Oorspronkelijk is Scheerwolde in 1953 opgericht als woonplaats voor landarbeiders die in de polders hun werkzaamheden zouden vinden. Door de opkomst van de mechanisatie is dat doel geheel doorkruist en nooit gerealiseerd. De behoefte aan landbouwkundig personeel werd minimaal. Door de opkomst van het toerisme in de omgeving is Scheerwolde een ander leven tegemoet gegaan. En is het nu een gezellig dorp geworden in de volle ruimte natuur en rust. Nationaal park De Weerribben-Wieden bestaat uit talloze plasjes, vaartjes en slootjes te midden van rietlanden en moerasbossen. Het is een uitgelezen gebied om te verkennen met een gehuurde kano of fluisterboot. De dorpjes Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Muggenbeet en Nederland zijn bekende plaatsen in het gebied.

Behalve voor watersporters is het gebied ook een domein voor toerfietsers en wandelaars. De talrijk aanwezige (fiets)paden geven volop gelegenheid het gebied te verkennen. Afgezien van de provinciale weg van Steenwijk via Blokzijl en Marknesse naar Emmeloord wordt het gebied doorsneden door een beperkt aantal landweggetjes tussen de verschillende dorpen.

Scheerwolde is centraal gelegen op 15 autominuten verwijderd van de A32 richting Leeuwarden/Zwolle/Meppel en slechts ca. 10 minuten van Steenwijk, 30 minuten van Zwolle en ca. 60 autominuten van de randstad.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 december 2023
Verkoopdatum
18 april 2024
Looptijd
4 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 2.851
Aangeboden sinds
21 december 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoek woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1964
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
360 m2
Inhoud van de woning
337 m3
Oppervlakte externe bergruimte
12 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
5 m2

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, airconditioning

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview