Achthoven-Oost 10 3417 PD Montfoort

187m2
Wonen
6
Kamers
2465m2
Perceel
1965
Bouwjaar
Achthoven-Oost 10 3417 PD Montfoort

Welkom op landgoed Achthoven! Huize Achthoven ligt direct aan de prachtige Hollandse IJssel en is een waar paradijs voor watersporters en bootliefhebbers. Het landgoed biedt tal van mogelijkheden, zoals het starten van een B&B, het verhuren van sloepen of trekkershutten, of gewoon genieten van een eigen oase. De tuin, onlangs aangelegd onder architectuur, beschikt over een lichtplan, een speciale groepenkast klaar voor 2 tiny houses, 3 boten en een pool house met Wifi, en een eigen wellnessplein.

In de woning zijn 5 slaapkamers terug te vinden met zelfs een slaapkamer op de begane grond. De woning is gebouwd in 1965 en verduurzaamd in de afgelopen jaren. Hierdoor heeft de woning een energielabel A+++ en is de woning volledig zelfvoorzienend op energiegebied! Gelegen op een totaal perceel van maar liefst 2.465m2 met een woonoppervlakte van ca.186m2 en overige inpandige ruimte van ca.87m2 kan dit zomaar uw nieuwe thuis worden!

Enkele hoogtepunten van het landgoed zijn:
- Wonen aan het water met een eigen insteekhaven voor meerdere boten (17 bij 7 meter).
- Gastenverblijf (Tiny House) direct aan de Hollandse IJssel.
- Prachtig aangelegd landgoed met veel groen en ruimte, grenzend aan de Hollandse IJssel.
- Natuurzwemvijver met een aangrenzend pool house.
- Een ruime dubbele garage met hobbykelder van ca.44m2.
- Eigen parkeergelegenheid voor 6 auto's op eigen terrein.

Extra voorzieningen op het landgoed:
- Tiny House pal aan het water en de haven met airco, keuken, toilet, douche, 2-persoonsbed en eethoek, klaar voor verhuur, mantelzorg of uitwonend kind.
- Praktijkwagen met toilet, keuken, airco/verwarming, eventueel te gebruiken als extra trekkershut voor wandelaars en fietsers in het groene hart.
- Pool house met stroom- en wateraansluiting voor het realiseren van een buitenkeuken.
- Wellnessplein met een 2-3 persoons Finse barrel sauna, een hout gestookte hot-tub/jacuzzi met filterunit, en een schitterend natuurzwembad van ca.13 bij 5 meter, plus een aparte buitendouche.
- Ruime overkapping naast de woning voor fietsen/motoren of als hobbyruimte.
- Moestuin met fruitbomen en ligweides.
Begane grond
Begane grond:
Bij binnenkomst in de ruime ontvangsthal heeft u toegang tot de lichte woonkamer met glazen robuuste schuifpui, de keuken, het toilet en 2 slaapkamers (momenteel 1 slaapkamer en 1 kantoor) waarvan 1 met een en-suite badkamer. Het kantoor en de hoofdslaapkamer worden verwarmd/gekoeld met een innovatief wandsysteem dat werkt via de warmtepomp. De overige ruimtes hebben laag temperatuur convector radiatoren en zijn individueel instelbaar.
De keuken is van hoogwaardig timmerwerk uitgevoerd waar ook ruimte is voor een eethoek. Vanuit de keuken is er een deur naar een terras waar u in de ochtendzon van een kopje koffie kunt genieten.

De hoofdslaapkamer is ruim en heeft toegang tot een royaal terras. Een ruime badkamer is volledig ingericht met een wandcloset, dubbele wastafel, een nieuwe grote verlichte spiegelkast en een nieuwe jacuzzi-Bad-Stoom-Douche cabine. Het separate toilet is voorzien van een wandcloset en een fonteintje.

Verder heeft de woning een ruime geïsoleerde garage met plaats voor 2 auto's (of voor andere opslagmogelijkheden), een aansluiting voor de wasmachine en droger, een uitstort gootsteen en de omvormer van de zonnepanelen treft u hier eveneens aan. Via een trap naar de kelder komt u in de technische ruimte van het huis met de warmtepompboiler en het buffervat. De zeer grote warmtepomp staat buiten onder de overkapping aan de zijkant van de woning en is muisstil.

Eerste verdieping

Via de trap in de hal komt u op de ruime overloop, die momenteel dienstdoet als speelkamer. Hier zijn 2 nieuwe dakramen en een nieuw kunststof kozijn geplaatst. Onder de schuine kap zijn kasten gemaakt voor extra bergruimte. Vanaf de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft een zeer ruime dakkapel met kunststof kozijn uitgerust met een elektrisch rolluik en verduisterend plissé gordijn. In deze slaapkamer treft u eveneens een wastafel aan. De slaapkamer aan de voorzijde heeft ook een wastafel en een inbouwkast. Hier is eveneens een nieuw kunststof kozijn met draai-kiep raam geplaatst. De derde slaapkamer heeft 2 nieuwe dakramen met horren en verduisterende rolgordijnen. Alle slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer en de gehele bovenverdieping is in de zomer goed te koelen met behulp van de warmtepomp.
De gehele woning is voorzien van Hr++ glas en grotendeels van kunststof kozijnen.


Details
Ligging:
Het landgoed ligt perfect in het groene hart, tussen Montfoort en de Meern, aan de N228 tussen Gouda en Utrecht. Gouda is eenvoudig te bereiken met de auto en bus in 20 minuten, Rotterdam en Den Haag in 30 minuten, Amsterdam in 25 minuten en Utrecht is slechts 10 minuten rijden. Het openbaar vervoer stopt letterlijk voor de deur en in 2 minuten bereikt u de A12 om snel naar andere steden te reizen.

De woning is duurzaam op verschillende manieren:
- Speciale vloerisolatie van spouw isolatie.
- Dakisolatie, nieuw isolerend glas en extra zware warmtepomp, die in de zomer ook voor verkoeling zorgt.
- Wandverwarming/-koeling in de hoeken voor verdere verduurzaming.
- 39 zonnepanelen voor voldoende energie, inclusief opladen van auto's met een 11 kW wandlader.

Energievoorzieningen zijn geoptimaliseerd:
- Nieuwe 3-fase groepenkast met een speciale zwerfkast voor het achtergelegen landgoed.
- Energiezuinige verlichting in de tuin, volledig LED.
- Nieuwe spekstenen houtkachel in de woonkamer voor gezellige winterwarmte.
- WiFi met versterkers tot aan het water (handig voor de verhuurdoeleinden; Tiny house, boten of houseboat).
- Gas is al losgekoppeld en kan worden opgezegd indien gewenst.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 6.679
Aangeboden sinds
21 juli 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1965
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
2465 m2
Inhoud van de woning
1034 m3
Oppervlakte externe bergruimte
5 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
87 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, rolluiken, zwembad, jacuzzi, stoomcabine, rookkanaal, sauna

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview