Verkocht

Jakob van Aakenstraat 20 8921 BE Leeuwarden

103m2
Wonen
4
Kamers
128m2
Perceel
1900
Bouwjaar
De verkoop van deze woning starten we met een KIJKUURTJE op woensdag 13 december a.s. van 15.00 tot 16.00 uur. Graag ontvangen we vooraf een aanmelding, zodat we een plekje voor je kunnen reserveren.

Net buiten de voormalige vesting en dus op loopafstand van de Ooster Stadsgracht ligt deze hoekwoning met uitbouw aan de achterzijde. Boordevol karakter, rijk geïllustreerd door het siermetselwerk, het speelse puntgeveltje voor de kapel op deze dwarskap en natuurlijk de snijvoeg. Hier zie je aan af dat deze woning dateert uit een tijd waarin ambachtelijk handwerk nog heel gewoon was. Steen voor steen, laag voor laag. Wie gebruikt deze solide basis als fundament om een leven op te bouwen? Een woontoekomst, wie weet voor een gezin?

De woning is bijna één en een kwart eeuw oud. Heeft de stad zien veranderen, het verkeer zien toenemen en heel wat generaties zien opgroeien. Het pand kende diverse verbouwingen, is verrijkt met een stenen aanbouw en ontving meerdere keren een forse upgrade van het wooncomfort. Tussenwanden werden weggehaald en dakramen geplaatst. Vloeren neergelegd, plafonds een tikkie verlaagd en een schutting gezet. Een aantal elementen zullen door de koper gewaardeerd worden, zoals de plafondhoogte en grote raampartijen, van andere zaken word je blij omdat het dient als blanco canvas voor de eigen inbreng. Want met deze woning kun je letterlijk alle kanten op. Trek er zo in en breng gaandeweg de eigen sfeer aan, of pak het meteen rigoureus aan en bedenk een ideale indeling, zowel beneden als boven, en geef jouw wensen omtrent woongenot volop de ruimte.

De huidige indeling omvat een doorzonwoonkamer met een aparte keuken. De uitbouw aan de achterzijde is ingezet om de badkamer en aparte toiletruimte plek te geven. De rest van de uitbouw is benut voor een tweede berging, grenzend aan de geplaveide en helemaal omheinde achtertuin op het westen. Een tweede berging ligt aan de vrije zijgevel van deze hoekwoning en is zowel bereikbaar vanaf de voor- en achtertuin.
Boven waren zowel aan de voor- als achterzijde oorspronkelijk twee vertrekken waarvan inmiddels de tussenwanden zijn verwijderd. Constructief vormt het geen enkel probleem om dat proces weer om te keren om vier slaapkamers te creëren, of drie met een badkamer, of twee met een badkamer en een walk-in-closet... Bedenk het maar!

De woning is voor een deel al voorzien van HR++ glas. De CV-installatie dateert van 2016.

Indeling:
Begane grond: entree. Gelambriseerde hal met meterkast. Trapopgang.
Doorzonwoonkamer met extra plafondhoogte, voorheen bestaande uit een voor- en achterkamer (getuige dubbele gemetselde schouw en vaste kasten). Hoge raampartijen, gladde wandafwerking en laminaatvloer. Aparte keuken met klassieke betegeling en eenvoudig keukenblok met boven- en onderkasten en ingebouwde gaskookplaat met wasemkap. Stenen tussenbouw met buitendeur. Toilet met fontein. Badkamer met douche en wastafel.

Verdieping: overloop met dakraam. Vaste kast en aparte wasruimte. Voorslaapkamer (voorheen 2) met eigen wasplaats en vaste kasten. Achter slaapkamer (voorheen ook 2), eveneens met eigen wasgelegenheid en vaste kasten.

Buitenruimte: beschutte voortuin door volwassen haag. Geheel betegeld. Houten berging aan vrijstaande zuidgevel. Achtertuin op het westen, geheel geplaveid, deels omheind en voorzien van achterom. Stenen berging met veel lichtinval, voorzien van elektra.

Omgeving en voorzieningen
Deze gezellige vooroorlogse buurt grenst in het westen aan de Stadsgracht, de singel rond het centrum, aan de zuidkant vormt het Nieuwe Kanaal de grens. Tegenover de woning ligt een plantsoen, de straat zelf is autoluw. Kinderen hebben hier volop de ruimte. Iets verderop in de wijk zijn enkele onderwijsinstellingen van allerlei stromingen te vinden. Boodschappen doe je bij het stadion van Cambuur, daar zijn zowel een Jumbo als een Lidl en Aldi. Uitheemse delicatessen en supermarkten liggen door de wijk verspreid. Zo vind je altijd verswaren op loopafstand. Voor de ultieme shopbeleving wandel je in enkele minuten het stadscentrum in, gezellige restaurantjes, cafés, de bios en het theater. Wie graag even ontspant na het werk zit zo in het buitengebied, met de Groote Wielen als water- en wandelparadijs. Aan de overkant van de straat, naast het plantsoen is een algemeen parkeerterrein. Met de auto ben je binnen enkele minuten op het Rijkswegennet, het provinciale netwerk is nog dichterbij. Openbaar vervoer is ook een uitstekende optie, Het kost vijf minuten om naar het station te fietsen, deze te stallen én op het juiste perron te komen. Hiervandaan vertrekken om de haverklap treinen richting Harlingen, Groningen, Zwolle en Assen. Het streekvervoer verbindt de dorpen met elkaar.

Bijzonderheden:
- Perceelgrootte 124 m2
- Gelegen in de populaire buurt Molenpad
- Veel lichtinval door grote ramen en hoge plafonds
- 2 slaapkamers (mogelijkheid tot het creëren van 4 slaapkamers)
- Karakteristieke woonomgeving
- Alle voorzieningen op loop- en fietsafstand
- Grotendeels voorzien van HR++ glas

Een woning zie, voel en beleef/ je pas echt bij een vrijblijvende bezichtiging. Kijkje nemen bij deze woning? Neem dan snel contact met ons op. We leiden je graag rond!

Bij de verkoop zal er een standaard VBO koopovereenkomst worden gehanteerd met daarin de volgende clausules opgenomen:
- Asbestclausule;
- Ouderdomsclausule;
- Niet-bewoners clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.
Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 december 2023
Verkoopdatum
18 maart 2024
Looptijd
3 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 1.937
Aangeboden sinds
8 december 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoek woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
128 m2
Inhoud van de woning
417 m3
Oppervlakte externe bergruimte
11 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
8 m2

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview