Verkocht

Kalenberg-Noord 43 8377 HB Kalenberg

79m2
Wonen
3
Kamers
1437m2
Perceel
1938
Bouwjaar
Aan doorgaand vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” staat deze vrijstaande woning op een groot perceel van 1.437m2. De woning beschikt over een woonkamer met bedstee, woonkeuken, kelder, slaapzolder en 2 badkamers. De tuin is voorzien van een houten berging en een insteekhaven. De woning heeft een woonoppervlakte van ca.79m2.
Begane grond
Entree / portaal met meterkast en badkamer voorzien van een toilet, dubbele wastafel en een ligbad met douche. De woonkamer beschikt over uitzicht over het vaarwater, een schouw met gaskachel, bedstee en de kelder. ruime woonkeuken voorzien een keukenblok met diverse inbouwapparatuur, o.a. keramische kookplaat, oven, vaatwasser en koelkast. Aan de achterzijde is een ruime woonkeuken met tweemaal openslaande tuindeuren en een keukenblok voorzien van een koelkast, combimagnetron, vaatwasser, keramische kookplaat en een afzuigkap.

Eerste verdieping
De ruime slaapzolder, bereikbaar via een vlizotrap vanuit de woonkamer, beschikt over badkamer voorzien van een toilet, wastafel en een douche. De tweede zolder is bereikbaar via een vlizotrap in de woonkeuken.

Tuin
De tuin beschikt over veel privacy, een terras, vrij uitzicht over de rietvelden, een ruime vrijstaande houten berging. Aan de voorzijde, naast de woning is er een insteekhaven voor een kleine boot.

Details
Bijzonderheden/resumé:
- de woning is gelegen aan vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden”;
- de woning is voorzien van een woonkamer met schouw, bedstee en een kelder;
- de woning is voorzien van een ruime woonkeuken met openslaande tuindeuren;
- de woning is voorzien van een ruime slaapzolder;
- de woning is voorzien van een tuin met veel privacy en uitzicht over de rietvelden;
- de woning is voorzien van een insteekhaven voor een kleine boot;
- de woning wordt geheel gemeubileerd aangeboden;
- de woning is NIET BEREIKBAAR MET AUTO, op ca.10 minuten lopen is parkeergelegenheid in het dorp aanwezig.


Kalenberg

Kalenberg is een dorpje in Nationaal Park “Weerribben-Wieden” in de kop van Overijssel. Rust, riet en water staan hier centraal. Kalenberg telt ongeveer 550 inwoners en behoort tot de gemeente Steenwijkerland.

Het dorpje werd gesticht in 1313 als Calumburg. Er wordt gezegd dat de naam van het dorp is bedacht door vluchtelingen en horigen uit een gelijknamige buurtschap bij Hoogeveen die in dit ontoegankelijke gebied hun vrijheid zochten. Later veranderde de naam in Kaleberghe (1323), Callenburgh (1702), Calenburg (1717) en Calemberg (1815) waaruit de naam Kalenberg kwam. Na de turfgraverij gingen de Kalenbergers zich richten op de visserij, veehouderij en de rietteelt. Kalenberger riet is nog steeds een gewild bouwmateriaal voor het dekken van daken

De oostelijke kant van het dorp is bereikbaar via een smalle doodlopende weg. De westelijke kant uitsluitend via een fietspad met een groot aantal bruggetjes. Door het dorp loopt De Kalenberger Gracht, de doorgaande vaarroute van het gebied rond Giethoorn met de Friese meren.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 maart 2023
Verkoopdatum
25 maart 2024
Looptijd
één jaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 5.051
Aangeboden sinds
30 maart 2023
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Bijzonderheden
Gemeubileerd

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Soort dak
Schilddak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
1437 m2
Inhoud van de woning
407 m3
Oppervlakte externe bergruimte
60 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
28 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview