Verkocht

Appelhaven 17 1621 BB Hoorn

95m2
Wonen
4
Kamers
79m2
Perceel
1934
Bouwjaar
Richtprijs: € 450.000,- k.k.

Verrassend ruime jaren 30 geschakelde woning met enkele stijlvolle glas-in-lood ramen, zicht op de stadsgracht en monumentale panden in hartje binnenstad van Hoorn.
De woning heeft een fijne doorzon living met zonnig gelegen tuin op het noordwesten en een grote berging, te bereiken via de gezamenlijke zijpoort. De keuken bevindt zich in de aanbouw, we tellen 3 ruime slaapkamers, een riante voorzolder en een hele ruime badkamer. Na 55 jaar woongenot wordt het stokje met weemoed overgedragen aan een nieuwe generatie en wellicht mag u zich straks de gelukkige eigenaar noemen!
Wij zien u graag bij een bezichtiging

Entree
Achter de stijlvolle voordeur met glas-in-lood in het bovenraam is de hal met een donkere tegelvloer die is doorgelegd tot in het toilet, de trapopgang, trapkastje, toiletruimte met licht betegelde wanden en wandcloset. Overal door de woning zijn paneeldeuren waarvan een aantal met origineel bewerkt glas.

Living
Een lichte doorzon living met dubbele beglazing in de houten kozijnen. Boven in het voorraam zit glas-in-lood.
Op de houten verdiepingsvloer is een parketvloer gelegd, de wanden zijn behangen en het plafond is strak gestuukt.
Aan de tuinzijde is een groot raam met dubbele beglazing en een uitzetraam voor eventuele natuurlijke ventilatie. Hier heeft u zicht op de tuin en een prachtige monumentaal particuliere boom die bij de achterburen in de tuin staat.

Keuken
In de aanbouw is de keuken in lichte kleurstelling in een hoek geplaatst met veel kastruimte, carrouselkast en bovenkastjes met bladverlichting. Donkere metrotegeltjes sieren de achterwand en we treffen er diverse inbouwapparatuur aan zoals; een gaskomfoor, een wasemkap met de afvoer naar buiten, de combi magnetron/oven, een koel-vriescombinatie en een kick-space. Door het grote zijraam met dubbel glas is er prettig lichtinval. De deur met plissé hor geeft vanuit de keuken toegang tot de tuin.

Tuin
In de zonnige tuin op het noordwesten heeft u in de zomer vrijwel de hele dag de zon en zicht op een schitterende monumentaal particuliere boom van de achterburen en op een naastgelegen 19e -eeuwse neogotische kapel. Er is een praktische tuinkast en achterin de tuin bevindt zich een grote houten berging met betonnen vloer, hoog plafond, verlichting en stopcontacten.
De tuin is via de gezamenlijke poort vanaf de straat te bereiken middels een recht van overpad door de steeg, er is een buitenkraan en de tuin is vrijwel geheel bestraat. De bewoners van nr. 16 hebben formeel een recht van overpad naar hun achterdeur maar maken daar zelden gebruik van.
Het schilderwerk buitenom ziet er nog verzorgd uit en is altijd door een professionele schilder uitgevoerd.

1e Verdieping
Via de trap met vloerbedekking heeft u toegang tot de overloop met een houten verdiepingsvloer waar een houten toplaag vloer is gelegd, tevens doorgelegd in de slaapkamer aan de voorzijde.
De originele paneeldeuren met bewerkt glas zijn gelukkig in tact gebleven.
1e Slaapkamer achterzijde – ruime kamer met recht opgetrokken wanden en openslaande ramen met dubbel glas in een houten kozijn.
2e Slaapkamer voorzijde – royale kamer met eveneens recht opgetrokken wanden, dubbel glas in de vaste ramen en de uitzetramen met glas-in-lood zijn voorzien van voorzetramen. Naast een vaste kast is er ruim plek voor een kledingkast.

Badkamer
Hele ruime badkamer met een betonnen vloer en lichte vloertegeltjes. De wanden zijn retro betegeld en het plafond is gestuukt. Het raam met dubbel glas kan open voor de natuurlijke ventilatie. De badkamer voorziet in een 2e toilet, ligbad met thermostaatkraan en douche, een wastafel, radiator en de wasmachineaansluiting.

2e Verdieping
Middels een wenteltrap heeft u toegang tot de 2e verdieping met een enorm ruime voorzolder. Er ligt vloerbedekking op de houten verdiepingsvloer, een groot Veluxraam zit aan de straatzijde en hier zou met gemak nog een extra kamer gerealiseerd kunnen worden. Het dak met houten dakbeschot en hoog plafond is niet geïsoleerd maar isolatie is hier vrij eenvoudig toe te passen.
De wanden zijn gestuukt en de cv installatie is hier geplaatst.
3e Slaapkamer achterzijde – ook hier treffen we een ruime en speelse slaapkamer met een dakkapel, uitgevoerd in kunststof met dubbel glas en 2 draai/kiepramen, buitenom afgewerkt met trespa en zicht op de achtergelegen monumentale panden, de neogotische kapel en ook weer die schitterende boom. Op de vloer ligt zeil, er is een wastafel met warm watertoevoer, de wanden zijn gestuukt en een radiator verwarmt de ruimte.

Bijzonderheden:
- NIET BEWONERS- EN OUDERDOMSCLAUSULE
- Gebruik van de poort met recht van overpad van nr 18 en recht van overpad verlenen door de tuin voor nr 16.
- Parkeren met vergunning
- Beschermd stadsgezicht
- Zicht voor- en achterzijde op monumentale panden en de stadsgracht
Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 februari 2024
Verkoopdatum
14 maart 2024
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.712
Aangeboden sinds
2 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Soort dak
Zadeldak

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
79 m2
Inhoud van de woning
338 m3
Oppervlakte externe bergruimte
6 m2

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, kabel-tv

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview