Verkocht

Plantagekade 16+ PP 1018 ZV Amsterdam

110m2
Wonen
3
Kamers
0m2
Perceel
1990
Bouwjaar
*ENGLISH TEXT BELOW*
Uitzonderlijk mooi wonen aan de geliefde Plantagekade, om de hoek van Artis in het centrum van Amsterdam met aan de voorzijde een fraai uitzicht over het water en het Entrepotdok! Dit moderne en goed verzorgde drie-kamerappartement van circa 110 m2 beschikt, dankzij de grote raampartijen aan de voor- en de achterzijde, over een zeer lichte royale woonkamer met een zonnig balkon aan de achterzijde van circa 14 m2, waar je heerlijk rustig kunt genieten van de zon en de dierengeluiden van Artis. Bij het appartement behoort een eigen parkeerplaats op afgesloten terrein en het geheel is gelegen op eigen grond. Een tweede parkeerplaats is te koop met een vraagprijs van € 49.000,-- k.k.

De woning bevindt zich op de vierde verdieping van het appartementencomplex en is te bereiken middels een lift en een gemeenschappelijk trappenhuis. De bijhorende berging op de begane grond, vanwaar u eveneens direct met de lift naar het appartement kan gaan, grenst aan een doorgang waardoor u direct naar buiten/binnen kan.

Ligging:
Het appartement is gelegen op een prachtige locatie in de zeer gewilde Plantagebuurt in het centrum van Amsterdam. In de directe omgeving bevinden zich op een steenworp afstand diverse leuke winkels, restaurants en cafe’s. De Nieuwmarktbuurt en de Jodenbreestraat, waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen, zijn eveneens op loopafstand gelegen.

De ligging is ideaal ten opzichte van Artis, de Nieuwmarkt, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, de Stopera, Carré, de Hermitage, het NEMO en het Scheepvaartmuseum.

Voor rust en ontspanning kunt u terecht in het om de hoek gelegen Wertheimpark. Dit kleine en mooie park is het oudste park van Amsterdam en werd in 1812 opengesteld voor publiek. Een gedeelte van het park is bestemd als sportveld. Tegenover het park bevindt zich de Hortus Botanicus, een bijzondere tuin met tropische en inheemse planten. En niet te vergeten Artis, de oudste dierentuin van Nederland!

Het appartement is bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het metro station Waterlooplein en het Centraal Station bevinden zich op loopafstand. In de buurt zijn diverse tram- en busverbindingen te vinden.

De ring (A-10), met aansluitingen op de snelwegen A-4, A-9 en A-2, is binnen enkele minuten per auto zeer goed bereikbaar.

In de directe omgeving is betaalde parkeergelegenheid aanwezig. Parkeren is mogelijk op straat en in de diverse nabij gelegen parkeergarages, waaronder de aan de overkant gelegen parkeergarage Markenhoven.
Begane grond
Via de centrale hoofdentree aan de waterzijde of via de entree op de begane grond bestemd voor de bergingen betreedt u het gebouw. Met de lift, of via het trappenhuis, bereikt u de vierde verdieping, waar zich de voordeur van het appartement bevindt.

Achter de de voordeur bevindt zich de ruime hal van waaruit nagenoeg alle vertrekken te bereiken zijn.

Aan de voorzijde bevinden zich de ruime half-open keuken die grenst aan de lichte woonkamer, alsmede een 2e half-open woonkamer die ook als werkkamer of eetkamer te gebruiken is. Tevens bevindt zich een ruime slaapkamer aan deze zijde van het appartement.

Aan de achterzijde bevinden zich de woonkamer met toegang naar het zonnige balkon en de grootste slaapkamer met toegang naar de aangrenzende badkamer, die ook vanuit de hal te bereiken is. Het balkon is ook via de grootste slaapkamer te bereiken.

Centraal gelegen in het appartement bevinden zich de het toilet, een inpandige wasruimte met een opstelplaats voor een wasmachine en een droger, alsmede een aparte bergruimte waarin zich de CV installatie bevindt De meterkast bevindt zich buiten het appartement in de gemeenschappelijke ruimte. Op de begane grond van het gebouw bevindt zich een ruime berging.

Details
Onderhoudstoestand: binnen en buiten goed.

Keuken: keuken in L-vorm, bestaande twee keukenblokken met diverse onder – en bovenkasten. De keuken is uitgevoerd in de kleur wit met een wit kunststof aanrechtblad. In de keuken is diverse inbouw apparatuur aanwezig, te weten; een koelkast, oven en 4-pits gas-kookplaat.

Badkamer: badkamer voorzien van separate douche, ligbad, wastafelmeubel met dubbele wastafel en spiegel.

Toilet: Voorzien van toiletcombinatie en een fonteintje.

Stoffering: in het gehele appartement, met uitzondering van de badkamer en toilet, ligt vloerbedekking in lichte kleurstelling.

Verwarming en warmwater: door middel van een CV combiketel, merk Intergas.

Mechanische ventilatie aanwezig.

Airco in beide slaapkamers.

Servicekosten € 364,83 per maand voor de woning, de berging en de parkeerplaatsen,

Appartementsrecht, gesplitst op 2 december 1988.

VvE: Vereniging van eigenaars Gebouw "De Plantage aan de Plantage Doklaan" te Amsterdam. Het beheer en de administratie worden gevoerd door Munnik VVE Beheer.

Eigen grond.

Huismeester aanwezig.

Parkeren op afgesloten eigen terrein.

Mogelijkheid om gasten te laten parkeren.

Energielabel A.

Notaris: ter keuze van koper binnen de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

Aanvaarding: in overleg met verkoper.

In het koopcontract wordt een asbest- en een ouderdomsclausule opgenomen, alsmede het feit dat verkoper de woning niet zelf bewoond heeft.

Oppervlakte woning: circa 110 m2, oppervlakte balkon circa 14 m2, oppervlakte berging circa 8 m2.

Koper wordt voor het sluiten van de overeenkomst voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid hierin.

Het woonoppervlak GO van circa 110 m2 is gemeten door een externe partij conform de branchebrede meetinstructie (BBMI) vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, NRVT, VNG, Aedes, BAG en de Waarderingskamer. Een Meetrapport op basis van de branchebrede meetinstructies is aanwezig.

*ENGLISH TEXT*

Very light, spacious 3-room apartment with a sunny spacious balcony, located on the fourth floor of the building in the very popular Plantagebuurt, around the corner from Artis. At the front there is a magnificent view over the canal and the Entrepotdok. By elevator or staircase you reach the fourth floor. The apartment has a private parkingspace in a closed parking area, a storage on the ground floor that is easy accessible by elevator as well, and all is located on private land, so no leasehold. A second parkingspace is for sale with an asking price of € 49.000,-- k.k.

Surroundings:
The property is located in Amsterdam City centre. Around the corner at walking distance you’ll find numerous, shops, nice café’s and restaurants. In the Jodenbreestraat you’ll find a variety of shops for your daily grocery shopping. Artis, the Nieuwmarkt, the Waterlooplein, the Rembrandtplein, the Stopera, Carré, the Hermitage, the NEMO and the Scheepvaartmuseum are only a few minutes walking away.

For relaxation the small but beautiful Wertheimpark and the Hortus Botanicus are nearby.

The property is easily accessible by public transport and is close to the Amsterdam-Centraal railway station, bus, tram and Waterlooplein metro station. The highway A-10, with connections to the A-4, the A-9 and the A-2 is a few minutes by car away.

Layout:
Entrance, hallway with entrance to almost all rooms. Spacious living room with entrance to the cosy balcony and half-open second living room as well as the kitchen with several built-in appliances. Bathroom with shower, bath and a double wash basin. Separate toilet, laundry room and a storage cupboard with the central heating boiler. Two good sized bedrooms, one of them with an entrance to the sunny balcony. Private storage on the ground floor of the building.

Association of owners:
There is a very active Associations of Owners called Vereniging van eigenaars Gebouw "De Plantage aan de Plantage Doklaan" te Amsterdam. The administration is professionally managed and outsourced to Munnik VVE Beheer. Apartment, storage and parking space service fee € 364,83 per month.

Particularities:
- private land, no leasehold
- complex build in 1990
- private storage on the ground floor
- sunny balcony
- air conditioning in both bedrooms
- possibility of parking for visitors
- caretaker present
- energy label A
- acceptance/delivery in consultation
- the contract of sale will include an asbestos clause and an age clause, as well as the fact that the seller did not live in the apartment himself.

Measurements:
- apartment: approximately 110 m2
- balcony: approximately 14 m2
- storage: approximately 8 m2
- BBMI measurement certificate is available

Before the conclusion of the agreement buyer will be given sufficient opportunity to check the dimensions themselves (or have them checked). Differences in the given measurements and sizes do not entitle either party to any right, nor to adjustment of the purchase price. Seller and his broker do not accept any liability in this matter.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 februari 2024
Verkoopdatum
20 maart 2024
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 7.991
Aangeboden sinds
23 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning, appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990
Soort dak
Plat dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Inhoud van de woning
268 m3
Oppervlakte externe bergruimte
7 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
14 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
0 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Vve checklist, balkon, schuur/berging, ventilatie, lift, airconditioning, schuifpui

Buitenruimte

Balkon
Ja
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview