Verkocht

Da Costastraat 962V 1053 ZS Amsterdam

38m2
Wonen
2
Kamers
0m2
Perceel
1885
Bouwjaar
LET OP: Door de grote belangstelling is het niet meer mogelijk om een bezichtigingen in te plannen. Wij kunnen u wel op de reservelijst plaatsen als u reageert via Funda. Mocht er iemand uitvallen nemen wij contact met uw op. Excuses voor het ongemak.

Da Costastraat 96-2V – alle duurzaamheid gemakken van een nieuwbouwappartement in een karakteristiek jasje.

Onderdeel van een verduurzamingsproject welke is voltooid in 2023. Er zijn maar weinig woningen van dit bouwjaar met een energielabel A+, volledig gasloos en enorm lage energiekosten. Werkelijk aan alles is gedacht; warmtepompinstallaties, zonnecollectoren, HR++ beglazing, elektrische/ infrarood radiatoren, isolatie buitengevels, dakisolatie en warmte-terug-win (WTW) ventilatie units met individuele vraag gestuurde CO2 sturing. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de verduurzamingsbrochure.

De eigenaren hebben hier meer dan 10 jaar met veel plezier samen gewoond. Het appartement heeft een ideale lay-out waardoor het groter aan voelt dan circa. 39m2 en dus gemakkelijk bewoonbaar is met zijn tweeën. Het ruimtelijke gevoel komt vooral door de breedte van het pand, door deze breedte heb je aan de voorzijde drie ramen in plaats van de gebruikelijke twee bij panden uit de 19e eeuw. Verder is het appartement ideaal voor starters, studerende kinderen en mensen alleen. Het Energielabel A+ zorgt ook voor een hogere leencapaciteit, ideaal!

Indeling
Vanuit de gemeenschappelijke hal betreed je het appartement op de tweede verdieping aan de voorzijde.

Het leefgedeelte is erg licht door de drie karakteristieke boogvormige ramen aan de voorzijde. De ruimte heeft een originele lay-out met de tussenmuur die de slaapkamer van het leefgedeelte scheidt.

De slaapkamer is ruim en is voorzien van handige inbouwkasten. Er is verder ook genoeg ruimte om nog een kledingkast te plaatsen in de nis bij het raam.

De keuken is direct gesitueerd bij de ingang van het appartement. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en is circa. 10 jaar oud. Zoals eerder vermeld is het appartement volledig gasloos en kook je hier dus op inductie.

De badkamer is voorzien van een fraaie inloopregendouche, een toilet, een badkamermeubel en een massief stenen wastafel. Er is ook een aansluiting voor de wasmachine en/-of droger. De badkamer wordt verwarmd doormiddel van elektrische vloerverwarming.

Er is een aparte berging van circa. 3m2 in de gemeenschappelijke hal direct naast het appartement.

Locatie
Het appartement ligt in een rustige straat om de hoek van ‘De Hallen' in een zeer populair gedeelte van stadsdeel Oud-West, de ‘Da Costabuurt’. De levendige, maar tevens toch rustige buurt biedt een grote diversiteit aan boetiekshops, winkels, cafés en restaurants, speciaalzaakjes en maar liefst 4 supermarkten (Albert-Heijn, EkoPlaza, Dirk van de Broek, Vomar) binnen een straal van 350 meter. Pepito’s, Gertrude, nNea en de Karavaan allemaal op loopafstand, wat wil je nog meer! De Jordaan, De 9 straatjes, alsmede de Ten Katemarkt en het Vondelpark liggen ook op loopafstand. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed, tramhalte (tram 3, 13, 19) is vlakbij welke je in enkele minuten naar De Pijp (en door naar Amsterdam-Oost), station Sloterdijk en station Lelylaan brengt. Tevens is de woning met de auto goed bereikbaar, de ring A10 is slechts een paar minuten rijden.

VvE
De VvE bestaat uit 2 panden namelijk Da Costastraat 96 en Da Costastraat 98 en beslaat 16 appartementsrechten. Het breukdeel van het te verkopen appartementsrecht is 18/314. Er wordt jaarlijks vergaderd, is een MJOP aanwezig en de de servicekosten zijn €62,31 per maand.

LET OP: de servicekosten die vermeld staan op Funda zijn inclusief het maandelijkse aflossingsdeel van de verduurzamingslening. (€238,65)


Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond;
- Gezonde VvE;
- Energielabel A+;
- De twee panden zijn intern en extern volledig gerenoveerd in 2023;
- Groepenkast met aardlekschakelaar vervangen in 2023;
- Funderingsherstel heeft plaatsgevonden in 2010;
- Oppervlakte van circa. 39m2;
- Aparte berging van circa 3m2 in de hal;
- Service kosten van €62,31 per maand;
- Leningsdeel verduurzamingsproject €238,65 per maand;
- HR ++ glas;
- Het appartement is volledig gasloos;
- Vloerverwarming in de badkamer;
- Huidige energiekosten van circa. €33,- per maand;
- Brochure van het verduurzamingsproject (2023) is op aanvraag beschikbaar.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren je een deskundige (VBO-)makelaar in te schakelen die je begeleidt bij het aankoopproces. Indien je specifieke wensen hebt omtrent de woning, adviseren wij je deze tijdig kenbaar te maken aan jouw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien je geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht je jezelf volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de VBO-voorwaarden.
Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
13 februari 2024
Verkoopdatum
9 april 2024
Looptijd
2 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 8.981
Aangeboden sinds
13 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort appartement
Appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1885
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Inhoud van de woning
127 m3
Oppervlakte overige inpandige ruimten
2 m2

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Vve checklist, ventilatie

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview