Hoofdweg 120 8383 EK Nijensleek

420m2
Wonen
8
Kamers
1920m2
Perceel
1846
Bouwjaar
+++ UPDATE november 2019: Gehele voorgevel is gerenoveerd, het rieten dak aan de oprit zijde is opnieuw gedekt en het overige riet is bijgewerkt en schoongemaakt. +++

In het landelijke dorpje Nijensleek staat deze prachtige woonboerderij. Deze woonboerderij is gebouwd in 1846 en in de loop der jaren naar de wensen van de bewoners aangepast.
Op fijne ruime kavel met tuin, moestuin en garage. Deze woonboerderij is zeer geschikt voor mantelzorg of wonen en werken in het zelfde pand
Nijensleek ligt dicht bij Steenwijk, Vledder en Noordwolde. Hier kunt u naar toe voor de dagelijkse boodschappen. Op loopafstand is de basisschool aanwezig en op de fiets kunnen de oudere kinderen naar het voortgezet onderwijs. Er is een bushalte op loopafstand van het huis, zodat met slecht weer de bus kan worden gepakt. De gemeente Westerveld is positief over dubbele bewoning voor mantelzorg.
In de achtertuin ligt het natuurgebied De Eese. Ietsje verder het Holtingerveld met zijn schaapskooi en op de fiets kun je heerlijk vertoeven in Het Drents Friese Wold. Wil je dan nog meer natuur, dan is het Dwingelerveld in de nabije omgeving. Voor de watersporters is op 10 minuten afstand het Nationaal Park de Weerribben-Wieden zeer in trek. Natuurlijk is Giethoorn ook een gezellige plek om rond te lopen.
Via de nabij gelegen A32 bent u binnen een uur in Utrecht of Amsterdam en zijn de noordelijke provincies makkelijk bereikbaar.

Begane grond
U komt binnen in de zéér ruime hal van waaruit u via een gang in de keuken en woonkamer komt. De woonkamer (40M2) heeft nog het originele balkenplafond. De planken vloer van Larikshout geeft de woonkamer een warme sfeer. Door de grote ramen is de woonkamer heerlijk licht. Het opkamertje is nog behouden gebleven. Hieronder bevindt zich een kelder.
In de keuken zit in het aanrechtblad een dubbele spoelbak. Een vaatwasser is ingebouwd, net als de koelkast. Er wordt gekookt op een inductieplaat en ook is er een ruime oven ingebouwd.
Verder bevinden zich op de benedenverdieping 4 ruime slaapkamers (waarvan 3 met wastafel). De industriële badkamer, gebouwd in 2017, vindt u ook op de begane grond. Deze is modern, uitgevoerd met bubbelbad, regendouche, toilet en een lange granieten wastafel met een watervalkraan van Ojee en verlichte spiegel. Bij binnenkomst heeft u direct toegang tot een ruim kantoor van 6x8 meter en een vijfde slaapkamer/berging is ook op de begane grond aanwezig. De trap naar de verdieping bevindt zich tevens in de hal, onder deze trap is een ruime voorraadkast aanwezig.
In de gang naar de woonkamer en keuken bevinden zich het toilet en de wasruimte.

Eerste verdieping
Op de 1e verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers, de overloop, een tweede toilet en een grote ruimte (8x13) die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.


Tweede verdieping
De 2e verdieping loopt over de gehele lengte van de woonboerderij en wordt gebruikt als bergruimte, deze is toegankelijk via een vlizo trap.

Tuin
Tuin
Rondom het huis ligt een tuin met fruitbomen en moestuin met broeikas(3x6). Tevens staat er een grote schuur van 120m2 met aan de voorzijde 2 deuren voor inrit auto's e.d. en aan de zijkant een hoge ingang(3m) met zeer brede deuren.

Details
De gehele woning is geïsoleerd, voorzien van dubbele beglazing en de rechterzijde en achterzijde zijn in november 2016 voorzien van een nieuwe rieten kap. Alhoewel veel authentieke karakteristieke eigenschappen zijn behouden, is het geen rijksmonument.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 1.308
Aangeboden sinds
12 september 2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1846
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
1920 m2
Inhoud van de woning
1100 m3
Oppervlakte externe bergruimte
120 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
37 m2

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
7
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview