Wat is een profiel

Een profiel is een wat meer uitgebreide omschrijving over jezelf. Dit is voor de meeste functies binnen mijnhuren.nl niet noodzakelijk. Er zijn echter een aantal functies waarbij een uitgebreider profiel verplicht is of handig voor jezelf. Je kunt een uitgebreid profiel aanmaken via de tab Profiel in Mijn Account.

Soms verplicht

Om te kunnen reageren op een Oproep, heb je een uitgebreider profiel nodig. Om de inzender van de Oproep enigzins te beschermen willen we wat meer informatie over de persoon die reageert.
Ook om een Oproep te kunnen plaatsen is het noodzakelijk dat je wat meer gegevens over jezelf kenbaar maakt. Sowieso wordt elke Oproep handmatig gecontroleerd voordat deze op de site wordt gepubliceerd. Deze voorwaarde geldt ook wanneer je een woning zelf te huur of te koop wilt zetten.
 

Soms handig

Vooral met huurwoningen en kamers komt het nog wel eens voor dat de eigenaar/verhuurder zelf op zoek gaat naar een huurder. De betreffende woning of kamer wordt dan niet op het internet aangeboden.
Indien je zelf een Oproep hebt geplaatst voor een woning, kamer of bedrijfsruimte, kan de eigenaar/verhuurder aan de hand van je profiel een korte indruk krijgen over jou en je wensen.
Een geïnteresseerde eigenaar/verhuurder zal eerder geneigd zijn contact met je op te nemen als hij/zij al wat meer over je weet.

 

Privacy

Zoals je wellicht in het onderdeel "Oproep plaatsen" of "Zoekertje plaatsen" hebt gelezen, heeft mijnhuren.nl een slimme match functie. In het kort betekend het dat jouw Oproep of Zoekertje opdracht wordt vergeleken met de beschikbare objecten binnen de gekozen woonplaats. Om deze match te kunnen maken hebben we dus oa. je woonplaats nodig.
De makelaar die zich daarvoor heeft aangemeld krijg van mijnhuren.nl een mail waarin wordt aangegeven welke match er is gemaakt tussen zijn aanbod en hetgeen de gebruiker in zijn Oproep of Zoekertje heeft aangegeven. De makelaar zal bij een goede match contact met je willen opnemen via telefoon of e-mail. Daarom geven we deze gegevens door aan de makelaar.
Hij ontvangt alleen je voornaam, e-mail adres en telefoonnummer (laatste is niet verplicht). Hierdoor kunnen we er voor zorgen dat ook andere, professionele partijen, voor je aan de slag gaan.
Deze gegevens worden dus nooit zichtbaar gemaakt op de website maar worden alleen verstrekt aan gecontroleerde partijen en dienen slechts om contact te kunnen opnemen.